Jehněčí po zbojnicku
(2 porce)
- 500 g vykostěné jehněčí kýty
- 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýru Pecorino
- sušené oregano
- 50 g másla
- 1 dl bílého vína
- citronová šťáva
- olej extra virgin
- sůl, pepř
V jedné pánvi na másle orestujeme nakrájenou mrkev s hráškem, dáme stranou. Brambory nakrájíme na větší kostičky a také zrychla orestujeme na oleji. Jehněčí očistíme, nakrájíme na větší kostky, namarinujeme v oleji, oreganu, pepři a citronové šťávě a poté osmažíme na oleji, přidáme nasekaný česnek a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol vypaří, vyndáme maso (chytne jen barvu, zůstane uvnitř syrové). Z pergamenového papíru vystřihneme 40cm obdéník, doprostřed dáme maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je jedna porce), zalijeme šťávou z pánve, kde se restovalo jehněčí, přidáme kostičky sýra, plátky čerstvých rajčat a dochutíme solí. Celé zabalíme a zavážeme provázkem. Pečeme 30-40 minut na 200°.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kleftiko/
Poslední tip, trik či komentář