reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kleftiko

Jehněčí po zbojnicku

(2 porce)

  • 500 g vykostěné jehněčí kýty
  • 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 2 brambory
  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýru Pecorino
  • sušené oregano
  • 50 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

V jedné pánvi na másle orestujeme nakrájenou mrkev s hráškem, dáme stranou. Brambory nakrájíme na větší kostičky a také zrychla orestujeme na oleji. Jehněčí očistíme, nakrájíme na větší kostky, namarinujeme v oleji, oreganu, pepři a citronové šťávě a poté osmažíme na oleji, přidáme nasekaný česnek a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol vypaří, vyndáme maso (chytne jen barvu, zůstane uvnitř syrové). Z pergamenového papíru vystřihneme 40cm obdéník, doprostřed dáme maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je jedna porce), zalijeme šťávou z pánve, kde se restovalo jehněčí, přidáme kostičky sýra, plátky čerstvých rajčat a dochutíme solí. Celé zabalíme a zavážeme provázkem. Pečeme 30-40 minut na 200°.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Kleftiko/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.