reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohoutek na červeném víně, rozmarýnové špecle

Suroviny

  • mladý kohout 1 ks
  • polosladké víno 500 ml
  • máslo 150 g
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • řapíkatý celer 1–2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • šalotka 4 ks
  • bobkový list 4 ks
  • tymián
  • nové koření
  • sůl

Rzmarýnové špecle:

  • hrubá mouka 400 g
  • máslo 150 g
  • mléko 150 ml
  • vejce 4 ks
  • rozmarýn čerstvý i sušený
  • sůl

Kohoutka naporcujeme, osolíme a přes noc naložíme do červeného vína společně s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. Pak přidáme koření a pečeme 2 až 3 hodiny v remosce nebo v troubě. Doděláme šťávu.

Špecle zavaříme pomocí haluškovače. Máslo rozpustíme v mléce, přidáme mouku, celá vajíčka a sůl. Vypracujeme řidší těsto, které přes cedník na halušky protlačíme do vařící vody. Špecle. Jsou rychle hotové, necháme je ještě chvilku dojít, když vyplavou na hladinu, pak opatrně scedíme. Po uvaření smícháme s rozmarýnem a můžeme je ještě orestovat na pánvi.

Zdroj: Kohoutek na červeném víně, rozmarýnové špecle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kohoutek-na-cervenem-vine-rozmarynove-specle  [On-line 23.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.