Suroviny
- jehnečí kýta 1
- česnek 6 palic
- několik snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
- kůra z 1 citronu
- nové koření, černý pepř, bobkový list
- hrubá mořská sůl 100 g
- kvalitní olivový olej nebo hřbetní sádlo 1 l
Na šťouchané brambory:
- brambory na pyré, typ C
- jarní cibulka 2
- sádlo 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
Maso prosolte, dejte do misky, přidejte rozmarýn, tymián, divoké koření a citronovou kůru a nechte marinovat.
Zahřejte sádlo, vložte do něj opláchnuté maso, překrojený neoloupaný česnek a šalotky.
Přiklopte, dejte do trouby na 80 °C na 3-4 hodiny, až bude maso křehké.
Maso vyndejte, vykostěte a natrhejte na větší kusy. Podávejte se šťouchanými brambory.
Zdroj: Konfitovaná jehněčí kýta; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/konfitovana-jehneci-kyta [On-line 10.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář