reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaná jehněčí kýta

Suroviny

  • jehnečí kýta 1
  • česnek 6 palic
  • několik snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • kůra z 1 citronu
  • nové koření, černý pepř, bobkový list
  • hrubá mořská sůl 100 g
  • kvalitní olivový olej nebo hřbetní sádlo 1 l

Na šťouchané brambory:

  • brambory na pyré, typ C
  • jarní cibulka 2
  • sádlo 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce

Maso prosolte, dejte do misky, přidejte rozmarýn, tymián, divoké koření a citronovou kůru a nechte marinovat.
Zahřejte sádlo, vložte do něj opláchnuté maso, překrojený neoloupaný česnek a šalotky.
Přiklopte, dejte do trouby na 80 °C na 3-4 hodiny, až bude maso křehké.
Maso vyndejte, vykostěte a natrhejte na větší kusy. Podávejte se šťouchanými brambory.

Zdroj: Konfitovaná jehněčí kýta; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/konfitovana-jehneci-kyta [On-line 10.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.