reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaný krkonošský králík na česneku

Suroviny

  • rozporcovaný celý králík nebo jenom stehna
  • čerstvá majoránka
  • česnek 2 paličky
  • nové koření 10 kuliček
  • špek
  • máslo
  • větší cibule 1 ks
  • brambory 1 kg
  • krupička 200 g
  • polohrubá mouka 300 g
  • vejce 2 ks
  • listový špenát 250 g
  • česnek 2 stroužky
  • smetana 1 dl
  • sůl
  • pepř

Králík: rozporcovaného králíka prošpekujeme, osolíme a obalíme dle chuti v čerstvé majoránce a česneku… Přidáme nové koření a nejlépe přes noc marinujeme. Do římského hrnce nebo pekáče s pokličkou vložíme králíka a na každý kus položíme plátek másla.Podlijeme vodou a přidáme najemno nakrájenou cibuli a trochu zbylého špeku. Vložíme do trouby a cca 2,5 hodiny pečeme přiklopené na 120 °C. Na posledních cca půl hodiny dopékáme na 150–160 °C s odklopeným víkem, aby králík dostal barvu.

Bramborové knedlíčky: vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme 2 vejce, osolíme, přidáme krupičku a polohrubou mouku. Zpracujeme na vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme do válečků a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřilepily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily, a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

Špenát: špenát vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a vaříme cca 10 minut, osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájený česnek dle chuti. Nakonec dáme jedno vejce a můžeme přidat i trochu smetany na zjemnění chuti.

Zdroj: Konfitovaný krkonošský králík na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovany-krkonossky-kralik-na-cesneku  [On-line 17.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.