reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maminčina staročeská králičí polévka

Suroviny

  • králík – hlava, hruď, vnitřnosti, přední nohy
  • velká mrkev 1 ks
  • kořenová petržel 1 ks
  • menší celer 1 ks
  • čerstvé houby 2-3 hrsti
  • majoránka
  • česnek
  • kroupy 3-4 hrsti
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

Do hrnce s vodou si dáme vařit králíka, mrkev, petržel, celer, bobkový list a nové koření – osolíme a vaříme cca 1,5 hodiny.

Vyndáme králíka a všechnu zeleninu a přes jemné síto nebo přes čisté plátno přecedíme vývar. Do čistého vývaru dáme vařit kroupy, přidáme majoránku a na posledních deset minut přidáme povařit houby. Kdo má rád houbyměkčí, nechá povařit houby déle.

Nakonec přidáme obraného nakrájeného králíka a po vypnutí polévky přidáme dle chuti čerstvý promačkaný česnek – dochutíme.

Zdroj: Maminčina staročeská králičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mamincina-staroceska-kralici-polevka  [On-line 17.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.