- 4 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 140 g hladké mouky
Krém
- ¼ l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžíce cukru
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci.
Je třeba hlídat, kdy začnou okraje hnědnout. Pak je nutné papír ihned sundat z plechu a stáčet kornouty. Kraje máčíme do rozpuštěné čokolády (ztužený tuk, čokoláda na vaření – postavit do vody na plotýnku). Po zatuhnutí čokolády na okrajích plníme kornouty do poloviny krémem.
Na krém nejdříve uvaříme kaši a pak ji vychladlou vyšleháme s máslem. Máslo i kaše musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Druhou polovinu kornoutů plníme šlehačkou se ztužovačem. Nakonec posázíme jahodami.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kornouty-plnene-kremem [On-line 4.5.2011], citace
ZDE JSOU I VIDEA :http://www.iprima.cz/prostreno
při kolika stupních péct?
Dobrý den,prosím o doplnění informace,kolik toho másla do toho krému a cukru.Děkuji za odpověď.
Dobrý den,rada bych požadala o radu.Jak mam dělat krem,aby mi máslo neudělalo hrudky v krému.A dá se použít místo másla margarín,pokud ne tak proč.Děkuji předem za odpověď.