reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kornouty plněné krémem

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 140 g hladké mouky

Krém

  • ¼ l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce cukru

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci.

Je třeba hlídat, kdy začnou okraje hnědnout. Pak je nutné papír ihned sundat z plechu a stáčet kornouty. Kraje máčíme do rozpuštěné čokolády (ztužený tuk, čokoláda na vaření – postavit do vody na plotýnku). Po zatuhnutí čokolády na okrajích plníme kornouty do poloviny krémem.

Na krém nejdříve uvaříme kaši a pak ji vychladlou vyšleháme s máslem. Máslo i kaše musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

Druhou polovinu kornoutů plníme šlehačkou se ztužovačem. Nakonec posázíme jahodami.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kornouty-plnene-kremem [On-line 4.5.2011], citace

4 comments to Kornouty plněné krémem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.