Ingredience
- králičí játra 500 g
- králičí stehno (maso a vývar na redukci) 1 kus
- cibule 2 kusy
- zelený pepř dle chuti 1 dávka
- máslo 250 g
- smetana 33% 250 ml
- červené víno dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Na másle si orestujeme cibuli, očištěná játra a po chvíli podlijeme vínem. Přidáme naporcované maso, které povaříme, okořeníme, dle vlastního uvážení přidáme množství zeleného pepře, smetanu, máslo a vše ostatní. Rozmixujeme a dáme ztuhnout do formy. Z portského a vývaru si uděláme redukci, kterou můžeme podávat k paštice, ozdobené jarní cibulkou. Podáváme s tousty, které namázneme máslem a dáme rozpéct.
Zdroj: Králičí paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-pastika [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář