reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na bílém víně

Ingredience

  • králičí stehna 5 kusů
  • králičí řízek 5 kusů
  • hladká mouka na obalení 1 dávka
  • rajče 1 kus
  • plechovka sterilovaných žampionů 1 kus
  • česnek 4 stroužky
  • bujon 4 kostky
  • bílé víno 1 sklenice
  • cibule 1 kus
  • naložené cibulky (nemusí být) 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme.

2. Králíka dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a plátky žampionů. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut.

3. Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem. K jídlu můžeme podávat svoji oblíbenou přílohu nebo jen dušenou zeleninu – např. brokolici.

Zdroj: Králík na bílém víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-bilem-vine [On-line 04.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.