Ingredience
- králičí stehna 5 kusů
- králičí řízek 5 kusů
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- rajče 1 kus
- plechovka sterilovaných žampionů 1 kus
- česnek 4 stroužky
- bujon 4 kostky
- bílé víno 1 sklenice
- cibule 1 kus
- naložené cibulky (nemusí být) 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme.
2. Králíka dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a plátky žampionů. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut.
3. Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem. K jídlu můžeme podávat svoji oblíbenou přílohu nebo jen dušenou zeleninu – např. brokolici.
Zdroj: Králík na bílém víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-bilem-vine [On-line 04.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář