reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone

Ingredience

  • anglická slanina 60 g
  • fazolky 100 g
  • cibule 3 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • bazalka 1 svazek
  • celer 2 kusy
  • mrkev 2 kusy
  • rajčata 100 g
  • brambory 2 kusy
  • máslo 60 g
  • zeleninový vývar 1500 ml
  • cuketa 100 g
  • olivový olej 50 ml
  • špagety 80 g
  • parmezán 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Kostičky slaniny orestujeme na másle a oleji ve velkém hrnci asi dvě minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého míchání další dvě minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme základ. K tomu přidáme fazolky, po dvou minutách vmícháme cukety a opékáme další dvě minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut. Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni.

2. Do minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi osm minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-5 [On-line 04.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.