Suroviny
- celý králík rozporcovaný 1 ks
- sůl
- zakysaná smetana 2 ks
- pepř
- plnotučná hořčice dle potřeby
Na knedlík:
- hrubá mouka 300 g
- vejce 5 ks
- bílé pečivo 800 g
- mléko 500 ml
- muškátový květ špetka
- sůl
- petrželová nať
Rozporcovaného králíka osolíme, opepříme a důkladně potřeme dostatkem hořčice. Pro lepší chuť naložíme den dopředu. Poté podlijeme trochou vody a dáme péct. Po 45 minutách otočíme. Když je maso měkké, tak králíka vyndáme a do výpeku opatrně a postupně přidáme zakysanou smetanu, aby se nesrazila, a provaříme dalších 10 minut.
Na knedlík si nakrájíme bílé pečivo na kostičky a navlhčíme je mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků si vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do žloutků přidáme mléko, muškátový květ, sůl, mouku a vypracujeme hladké lité těstíčko. Do pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a těstíčko. Vše lehce promícháme. Opatrně přidáme sníh z našlehaných bílků. Pomocí potravinářské fólie vypracujeme knedlíky a fólii na několika místech propícháme. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 20 minut. Poté nakrájíme a podáváme s králíkem a smetanovou hořčičnou omáčkou.
Zdroj: Králík na hořčici s karlovarským knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-horcici-s-karlovarskym-knedlikem [On-line 15.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář