Ingredience
- vykostěná králičí stehna 5 kusů
- slanina 100 g
- cibule 2 kusy
- šunka 100 g
- slanina 50 g
- vejce 2 kusy
- rohlík 2 kusy
- brambory 1 kg
- sůl a pepř 1 g
1.Vykostěná dolní králičí stehna naklepeme přes fólii, osolíme a jemně opepříme.
2. Připravíme si nádivku: na pánvičce necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a šunku, potom přidáme na kostičky nakrájený rohlík a dvě vejce. Nesmažíme moc dlouho.
3. Nádivku rozprostřeme na maso a ubalíme do roládek, které zabalíme do alobalu, předem vymazaného olejem. Roličky vyskládáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních asi hodinu a půl.
4. Uvaříme si oloupané brambory. Na omastku si usmažíme cibulku, kterou nakonec rozšťoucháme se scezenými osolenými brambory.
Zdroj: Králík na slovácký způsob; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-slovacky-zpusob [On-line 17.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář