reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík s černou omáčkou a krupicové noky

Suroviny:

  • králík
  • kořenová zelenina
  • mandle
  • rajčatové pyré
  • máslo
  • povidla
  • olej
  • sušené švestky, meruňky, rozinky
  • perník
  • pomeranč, citron
  • rum
  • červené víno
  • skořice, badyán, hřebíček
  • sůl
  • cukr
  • čerstvý tymián, rozmarýn

Do hrnce dáme máslo, olej, kořenovou zeleninu, cukr, pomerančovou kůru, protlak, povidla, hřebíček, badyán, skořici, pepř, sůl. Zalijeme vodou a zavaříme s porcemi králíka. Potom dáme péct.

Na máslo a olej dáme pokrájenou pomerančovou a citrónovou kůru, tymián, rozmarýn, cukr, rajský protlak, povidla, rum, červené víno, provaříme a osolíme. Přidáme mletou skořici a sušené ovoce. Na másle opražíme mandle, švestky, meruňky, podlijeme vínem a rumem, přidáme strouhaný perník. Přidáme k omáčce.

Podáváme s noky.

Zdroj: Králík s černou omáčkou a krupicové noky; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 21.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.