Suroviny:
- králík
- kořenová zelenina
- mandle
- rajčatové pyré
- máslo
- povidla
- olej
- sušené švestky, meruňky, rozinky
- perník
- pomeranč, citron
- rum
- červené víno
- skořice, badyán, hřebíček
- sůl
- cukr
- čerstvý tymián, rozmarýn
Do hrnce dáme máslo, olej, kořenovou zeleninu, cukr, pomerančovou kůru, protlak, povidla, hřebíček, badyán, skořici, pepř, sůl. Zalijeme vodou a zavaříme s porcemi králíka. Potom dáme péct.
Na máslo a olej dáme pokrájenou pomerančovou a citrónovou kůru, tymián, rozmarýn, cukr, rajský protlak, povidla, rum, červené víno, provaříme a osolíme. Přidáme mletou skořici a sušené ovoce. Na másle opražíme mandle, švestky, meruňky, podlijeme vínem a rumem, přidáme strouhaný perník. Přidáme k omáčce.
Podáváme s noky.
Zdroj: Králík s černou omáčkou a krupicové noky; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 21.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář