Suroviny
- plnotučné mléko 1 l
- vejce 5 ks
- hladká mouka 600 g
- sůl 1 špetka
- olej na smažení
- čerstvé jahody 500 g
- cukr krupice 200 g
- mascarpone 250 g
- zakysaná smetana 200 g
- cukr moučka
Palačinkové těsto si připravíme z mléka, vajec a hladké mouky. Všechny suroviny dokonale promícháme se špetkou soli a necháme aspoň deset minut odstát. Ještě jednou promícháme a poté smažíme z obou stran palačinky na malém množství rostlinného oleje.
Krém mascarpone a zakysanou smetanu smícháme se 100g krupicového cukru a necháme řádně rozležet v chladu.
Jahodové pyré: Čerstvé jahody si pečlivě očistíme a rozmixujeme se zbývajícím krupicovým cukrem, dáme vychladit do ledničky. Pyré musí být krémové.
Servírujeme na talíři vedle do trojúhelníku přeložených palačinek.
Zdroj: Křehká palačinka s krémem mascarpone a jahodovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krehka-palacinka-s-kremem-mascarpone-jahodovym-pyre [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář