reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křehké obláčky

Ingredience

  • maso (vepřová panenka, kuřecí plátky) 1 kg
  • zakysaná smetana 2 kusy
  • vejce 1 kus
  • česnek dle chuti (nešetřit) 1 dávka
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • šťouchané brambory:
  • brambory 1 kg
  • slanina 70 70
  • kus másla 1 dávka
  • cibulka 1 kus
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

restovaná zelenina:

  • cherry rajčata 1 balení
  • žlutá paprika 1 kus
  • červená nebo zelená paprika 1 kus

1.Očištěné plátky mírně naklepeme, osolíme, jemně opepříme a vložíme do zakysané smetany smíchané s drceným česnekem a vejcem. Takto připravené maso necháme uležet v lednici nejlépe přes noc. Poté jednotlivé řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.

2. Na šťouchané bramborysi oškrábané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Než změknou, orestujeme si pokrájenou cibulku s kostičkami slaniny. Do scezených brambor přidáme kousek másla, rozmačkáme, přidáme orestovanou cibulku se slaninou, promícháme a můžeme podávat.

3.Restovaná zelenina: Omytou zeleninunakrájíme kroměcherry rajčat, která necháme vcelku. Jen zlehka orestujeme na másle či na oleji a podáváme k masu a bramborám.

Zdroj: Křehké obláčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krehke-oblacky [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.