Ingredience
- maso (vepřová panenka, kuřecí plátky) 1 kg
- zakysaná smetana 2 kusy
- vejce 1 kus
- česnek dle chuti (nešetřit) 1 dávka
- strouhanka na obalení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- slanina 70 70
- kus másla 1 dávka
- cibulka 1 kus
- olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
restovaná zelenina:
- cherry rajčata 1 balení
- žlutá paprika 1 kus
- červená nebo zelená paprika 1 kus
1.Očištěné plátky mírně naklepeme, osolíme, jemně opepříme a vložíme do zakysané smetany smíchané s drceným česnekem a vejcem. Takto připravené maso necháme uležet v lednici nejlépe přes noc. Poté jednotlivé řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
2. Na šťouchané bramborysi oškrábané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Než změknou, orestujeme si pokrájenou cibulku s kostičkami slaniny. Do scezených brambor přidáme kousek másla, rozmačkáme, přidáme orestovanou cibulku se slaninou, promícháme a můžeme podávat.
3.Restovaná zelenina: Omytou zeleninunakrájíme kroměcherry rajčat, která necháme vcelku. Jen zlehka orestujeme na másle či na oleji a podáváme k masu a bramborám.
Zdroj: Křehké obláčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krehke-oblacky [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář