reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová brokolicová polévka

  • 500 g růžiček brokolice
    svazek zelených cibulek
    500 ml mléka
    200 ml smetany
    50 g másla
    50 g hladké mouky nebo jíšky
    sůl
    pepř

na ozdobu:

  • houska
    čerstvé bylinky

Na másle zlehka orestujeme zelenou cibulku, přidáme růžičky brokolice, mléko a smetanu, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Na závěr zahustíme jíškou nebo moukou a do hladka rozmixujeme.
Brokolicovou polévku podáváme s krutony, tedy plátky rohlíku, které zakápneme roztaveným máslem a dáme do trouby zapéct do zlatova. Polévku na talíři ozdobíme zelenou cibulkou a bylinkami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/33-kremova-brokolicova-polevka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.