- 500 g růžiček brokolice
svazek zelených cibulek
500 ml mléka
200 ml smetany
50 g másla
50 g hladké mouky nebo jíšky
sůl
pepř
na ozdobu:
- houska
čerstvé bylinky
Na másle zlehka orestujeme zelenou cibulku, přidáme růžičky brokolice, mléko a smetanu, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Na závěr zahustíme jíškou nebo moukou a do hladka rozmixujeme.
Brokolicovou polévku podáváme s krutony, tedy plátky rohlíku, které zakápneme roztaveným máslem a dáme do trouby zapéct do zlatova. Polévku na talíři ozdobíme zelenou cibulkou a bylinkami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/33-kremova-brokolicova-polevka/
Poslední tip, trik či komentář