Suroviny
- sůl
- dýně Hokkaidó 1 ks
- cibule 1 ks
- pepř
- česnek 1 stroužek
- zeleninový vývar 1 l
- smetana ke šlehání
- máslo 1 lžička
- muškátový oříšek 1 špetka
- zelená petržel
- toastový chleba k podávání
Na másle zpěníme cibuli a necháme ji zarestovat, přidáme česnek a na kostky nakrájenou, vydlabanou a očištěnou dýni. Necháme ji chvíli smažit, zalijeme vývarem a povaříme do změknutí dýně. Poté rozmixujeme, zjemníme smetanou ke šlehání, dokořeníme a necháme povařit. Dýňový krém podáváme s opečeným toastem.
Zdroj: Krémová dýňová polévka s opečeným toastem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-dynova-polevka-s-opecenym-toastem [On-line 25.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář