Potřebujeme:
- 0,3l jeleního vývaru,
- 0,05 smetany,
- 2 polévkové lžíce másla,
- 1 pl mrkve nastrouhanou na julienne,
- 1 pl hladké mouky,
- 1 l bílého vína,
- 1 cibuli,
- muškátový oříšek,
- sůl pepř,
Na noky:
- 100 g mletého kuřechoí masa,
- ½ vejce,
- 100 ml smetany,
- 1 kávovu lžičku mixu bylinek (pažitka, petržel, tymián),
- sůl a pepř
Na oheň dáme hrnec s máslem, cibulí, tymiánem a orestujeme. Přidáme víno a necháme ho vyvařit. Do hrnce přidáme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Ochutíme muškátovým oříškem a 20 minut necháme vařit. Pak osolíme a opepříme.
Poté polévku rozmixujeme a vložíme do ní mrkev. Do mixeru dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, smetanu a rozmixujeme. Přidáme bylinky. Ze směsi tvoříme nočky a vkládáme je do vroucí vody, kde je vaříme 3 minuty. Následně polévku servírujeme s uvařenými noky.
Zdroj: Krémová jelení polévka s bylinkovými nočky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kremova-jeleni-polevka-s-bylinkovymi-nocky-7-10-2014.html [On-line 08.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář