reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová jelení polévka s bylinkovými nočky

Potřebujeme:

  • 0,3l jeleního vývaru,
  • 0,05 smetany,
  • 2 polévkové lžíce másla,
  • 1 pl mrkve nastrouhanou na julienne,
  • 1 pl hladké mouky,
  • 1 l bílého vína,
  • 1 cibuli,
  • muškátový oříšek,
  • sůl pepř,

Na noky:

  • 100 g mletého kuřechoí masa,
  • ½ vejce,
  • 100 ml smetany,
  • 1 kávovu lžičku mixu bylinek (pažitka, petržel, tymián),
  • sůl a pepř

Na oheň dáme hrnec s máslem, cibulí, tymiánem a orestujeme. Přidáme víno a necháme ho vyvařit. Do hrnce přidáme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Ochutíme muškátovým oříškem a 20 minut necháme vařit. Pak osolíme a opepříme.

Poté polévku rozmixujeme a vložíme do ní mrkev. Do mixeru dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, smetanu a rozmixujeme. Přidáme bylinky. Ze směsi tvoříme nočky a vkládáme je do vroucí vody, kde je vaříme 3 minuty. Následně polévku servírujeme s uvařenými noky.

Zdroj: Krémová jelení polévka s bylinkovými nočky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kremova-jeleni-polevka-s-bylinkovymi-nocky-7-10-2014.html [On-line 08.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.