- 3 lžíce másla,
- 3 lžíce hladké mouky,
- 8 – 10 stroužků česneku
- 250 ml smetany na vaření,
- 750 ml vývaru z kostky masoxu,
- 1 lžíce majoránky nebo petrželky,
- sůl,
- 2 – 3 žemle nebo chleba (nejlépe ze včerejšího dne)
- olej nebo sádlo na osmažení
Česnek prolisujte a zpěňte ho na másle. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem a smetanou a povařte asi 15 minut. Žemli nebo chleba nakrájejte a opečte na sádle nebo na oleji do křupava. Polévku dochuťte solí nebo majoránkou. Podávejte s kostičkami opečeného pečiva.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka [On-line 22.2.2012]
Polévka
LKOOII