reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křenová omáčka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 plátky – šunka od kosti
  • 500 ml – smetana ke šlehání
  • 750 ml – vývar
  • 60 g – křen (čerstvě nastrouhaný)
  • 100 g – máslo
  • 30 g – mouka
  • 2 špetky – cukr
  • 1 špetka – sůl

Bramborová kaše

  • 1 kg – brambory
  • 300 g – máslo

Připravte si jíšku. Hladkou mouku orestujte na másle a nechte chvilku odstát. Zalijte vývarem, smetanou a osolte. Na mírném ohni vařte přibližně hodinu.
Zatímco se omáčka vaří, nastrouhejte křen.
Po hodině vaření přidejte do základu omáčky nastrouhaný křen a cukr. V tuto chvíli již omáčku nevařte. Přeceďte ji přes jemný cedník.
Brambory omyjte, oloupejte a uvařte do měkka. Uvařené brambory slijte, přidejte vlažné mléko a mixérem rozmixujte do hladké kaše. Dochuťte solí a zjemněte zašlehaným máslem. Postupně doléváme vlažné mléko a nakonec dle chuti osolíme.
Na pánvi rozpustíme trochu másla a ohřejeme na něm šunku.
Křenovou omáčku servírujeme s šunkou a bramborovou kaší.

Zdroj: Křenová omáčka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/krenova-omacka.html [On-line 25.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.