reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krevetky, bruschetta

Ingredience
krevetky:

  • loupané krevety 500 g
  • mrkev 1 kus
  • paprika 1 kus
  • kousek zázvoru 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • trochu kokosového mléka 1 dávka
  • bílé víno 100 ml
  • olivový olej 1 dávka

bruschetta:

  • rajčata 3 kusy
  • parmská šunka 100 g
  • parmazán 50 g
  • olivový olej 1 dávka
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • jarní cibulka 1 kus
  • česnek 2 kusy
  • italská ciabatta 2 kusy
  • máslo 1 plátek
  • rucola 3 hrsti

1. Krevetky: Na rozpálený olivový olej dáme nadrobno pokrájený česnek na kostičky s jarní cibulkou, zprudka orestujeme a přidáme bílé víno. Necháme téměř odpařit. Poté přidáme mrkev na kolečka a papriku na kostičky. Nevaříme dlouho, aby zelenina křupala, přidáme zázvor na malé kostičky a kokosové mléko. Celé vaříme pět minut a přidáme krevety, které se se zeleninou vaří také okolo pěti minut. Nakonec dáme plátek másla, promícháme a můžeme podávat.

2. Bruschetta: Nakrájíme si na malé kostičky rajče, v míse smícháme s olivovým olejem, s drceným česnekem, solí a pokrájenou bazalkou. Poté rozpálíme troubu na 200 stupňů a vložíme do ní nakrájenou ciabattu, dokud nebude křupat. Poté vyjmeme, poklademe směsí, nahoru dáme ruličku parmské šunky a hoblinku parmezánu. Podáváme na pár lístcích rukoly, lehce pokapaných olejem a balzamikem.

Zdroj: Krevetky, bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevetky-bruschetta [On-line 05.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.