Ingredience
krevetky:
- loupané krevety 500 g
- mrkev 1 kus
- paprika 1 kus
- kousek zázvoru 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- trochu kokosového mléka 1 dávka
- bílé víno 100 ml
- olivový olej 1 dávka
bruschetta:
- rajčata 3 kusy
- parmská šunka 100 g
- parmazán 50 g
- olivový olej 1 dávka
- čerstvá bazalka 1 dávka
- jarní cibulka 1 kus
- česnek 2 kusy
- italská ciabatta 2 kusy
- máslo 1 plátek
- rucola 3 hrsti
1. Krevetky: Na rozpálený olivový olej dáme nadrobno pokrájený česnek na kostičky s jarní cibulkou, zprudka orestujeme a přidáme bílé víno. Necháme téměř odpařit. Poté přidáme mrkev na kolečka a papriku na kostičky. Nevaříme dlouho, aby zelenina křupala, přidáme zázvor na malé kostičky a kokosové mléko. Celé vaříme pět minut a přidáme krevety, které se se zeleninou vaří také okolo pěti minut. Nakonec dáme plátek másla, promícháme a můžeme podávat.
2. Bruschetta: Nakrájíme si na malé kostičky rajče, v míse smícháme s olivovým olejem, s drceným česnekem, solí a pokrájenou bazalkou. Poté rozpálíme troubu na 200 stupňů a vložíme do ní nakrájenou ciabattu, dokud nebude křupat. Poté vyjmeme, poklademe směsí, nahoru dáme ruličku parmské šunky a hoblinku parmezánu. Podáváme na pár lístcích rukoly, lehce pokapaných olejem a balzamikem.
Zdroj: Krevetky, bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevetky-bruschetta [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář