Ingredience
- tygří krevety (5 kusů na osobu) 1 dávka
- bílé víno 40 ml
- máslo 20 g
- olivový olej 20 ml
- práškové chilli nebo chilli oleje 10 g
- čerstvý koriandr 2 g
- čerstvé chilli papričky 5 g
- sušená šunka (jamon iberico) 20 g
- francouzská bageta k podávání 5 kusů
1. Krevety oloupeme tak, aby zůstala hlava a zadní ploutvička.
2. Po očištění krevet musíme: Nakrájet česnek na co nejtenčí kolečka. Nakrájet na kolečka chilli papričky. Na středním ohni rozpálit olivový olej. Orestovat krevety, dokud česnek nezačne zlátnout.
3. Zalít sklenkou bílého vína a přidat máslo. Lehce povařit a dochutit čerstvým pepřem a chilli. Sůl není potřeba. O slanost se postará sušená šunka.
4. Přihodit nasekaný koriandr, promíchat a naaranžovat krevety v pánvi. Podáváme s francouzskou bagetou.
Zdroj: Krevety na horké pánvi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevety-na-horke-panvi [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář