reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krevety na horké pánvi

Ingredience

  • tygří krevety (5 kusů na osobu) 1 dávka
  • bílé víno 40 ml
  • máslo 20 g
  • olivový olej 20 ml
  • práškové chilli nebo chilli oleje 10 g
  • čerstvý koriandr 2 g
  • čerstvé chilli papričky 5 g
  • sušená šunka (jamon iberico) 20 g
  • francouzská bageta k podávání 5 kusů

1. Krevety oloupeme tak, aby zůstala hlava a zadní ploutvička.
2. Po očištění krevet musíme: Nakrájet česnek na co nejtenčí kolečka. Nakrájet na kolečka chilli papričky. Na středním ohni rozpálit olivový olej. Orestovat krevety, dokud česnek nezačne zlátnout.
3. Zalít sklenkou bílého vína a přidat máslo. Lehce povařit a dochutit čerstvým pepřem a chilli. Sůl není potřeba. O slanost se postará sušená šunka.
4. Přihodit nasekaný koriandr, promíchat a naaranžovat krevety v pánvi. Podáváme s francouzskou bagetou.

Zdroj: Krevety na horké pánvi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevety-na-horke-panvi [On-line 22.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.