Suroviny
- nevyloupané nevařené krevety 500 g
- chilli papričky 2
- česnek 5 stroužků
- listová petržel 1 svazek
- přepuštěné máslo 100 g
- olivový olej 200 ml
- sůl, pepř
Na omáčku aioli:
- česnek 1 stroužek
- žloutek 1
- dijonská hořčice 1 lžička
- extra panenský olivový olej 200 ml
- mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, citronová šťáva
Ingredience na omáčku dáme do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Krevety oloupeme a vyndáme střívko. Do pánve dáme olej, máslo, najemno nasekaný česnek a chilli papričku.
Přidáme krevety a vložíme na gril nebo na plotnu. Vaříme asi 5 minut, nakonec zakapeme citronovou šťávou, přidáme nasekanou petržel a podáváme s bagetou a omáčkou aioli.
Zdroj: Krevety v česnekovém oleji; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/krevety-v-cesnekovem-oleji [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář