reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krevety v česnekovém oleji

Suroviny

  • nevyloupané nevařené krevety 500 g
  • chilli papričky 2
  • česnek 5 stroužků
  • listová petržel 1 svazek
  • přepuštěné máslo 100 g
  • olivový olej 200 ml
  • sůl, pepř

Na omáčku aioli:

  • česnek 1 stroužek
  • žloutek 1
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • extra panenský olivový olej 200 ml
  • mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, citronová šťáva

Ingredience na omáčku dáme do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Krevety oloupeme a vyndáme střívko. Do pánve dáme olej, máslo, najemno nasekaný česnek a chilli papričku.
Přidáme krevety a vložíme na gril nebo na plotnu. Vaříme asi 5 minut, nakonec zakapeme citronovou šťávou, přidáme nasekanou petržel a podáváme s bagetou a omáčkou aioli.

Zdroj: Krevety v česnekovém oleji; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/krevety-v-cesnekovem-oleji [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.