Ingredience
- jablka 5 kusů
- badyán 1 kus
- hřebíček 3 kusy
- cukr 1 lžíce
- vanilka 1 kus
- skořice 1 kus
- mléko na pudink 1 dávka
- pudink (několik druhů kvůli barvě) 1 dávka
- dětské piškoty 10 kusů
- borůvky 1 dávka
- šlehačka 1 kus
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a zlehka povaříme ve vodě s badyánem, hřebíčkem, skořicí a trochou cukru. Díru po jádřinci naplníme piškotem, borůvkami a na závěr piškotem a přelijeme uvařeným pudinkem dle návodu. Dáme vychladit a dozdobíme šlehačkou, popřípadě dalším ovocem.
Zdroj: Krkonošské jablko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonosske-jablko [On-line 07.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář