Suroviny
Na maso:
- krkovice 1,2 kg
- mrkev 4 ks
- celer 1/2 ks
- petržel 2 ks
- červené víno 1 l
- červená cibule 2-3 ks
- brusinkové chutney
- bobkový list 4 ks
- nové koření 8 kuliček
- sůl
- pepř
- snítky rozmarýnu
- olivový olej
- máslo
Na pečené brambory:
- brambory 1,3 kg
- sůl
- chilli
- rozmarýn
- olej
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme brusinkovým chutney z obou stran a dáme do uzavíratelné misky, zalijeme 1/3 vína a dáme na chvíli do lednice (nejlépe na celý den). Maso zprudka opečeme na olivovém oleji (1–2 minuty z každé strany). Maso přendáme na pekáč a dáme k němu kousek másla. Na stejné pánvi orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (3–5 minut). Přilijeme zbytek vína a přihodíme snítku rozmarýnu, bobkový list a nové koření. Necháme vyvařit (5–8 minut), poté přelijeme na maso v pekáčku, dáme do trouby na cca 220 °C a pečeme cca 25–30 minut, dokud maso nebude měkké.
Brambory: umyjeme brambory a nakrájíme je na plátky. Vložíme do mísy a promícháme se solí, rozmarýnem, chilli a olejem. Vysypeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova.
Zdroj: Krkovice na červeném víně s restovaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovice-na-cervenem-vine-s-restovanym-bramborem [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář