Suroviny
- vepřová krkovice 800 g
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián apod.)
- máslo 1 ořech
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnek dle chuti
- cibule 2 ks
- brambory 10 ks
- zakysaná smetana 1 ks
V pekáči na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Poté po celé ploše rozložíme předem naložené maso v olivovém oleji s bylinkami dle vlastního výběru, přidáme máslo a maso podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl.
Brambory důkladně očistíme, ponecháme je ve slupce a spolu s větvičkou rozmarýnu a tymiánu zabalíme do alobalu, a dáme do trouby vyhřáté na 160°C upéct do měkka, což potrvá asi 45 minut. Mezitím si připravíme česnekový dip.
Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Upečené brambory nařízneme, naplníme dipem, a na závěr posypeme pažitkou.
Zdroj: Krkovička na bylinkách a schovaná brambůrka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-na-bylinkach-schovana-bramburka [On-line 29.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář