reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička na bylinkách a schovaná brambůrka

Suroviny

  • vepřová krkovice 800 g
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián apod.)
  • máslo 1 ořech
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • česnek dle chuti
  • cibule 2 ks
  • brambory 10 ks
  • zakysaná smetana 1 ks

V pekáči na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Poté po celé ploše rozložíme předem naložené maso v olivovém oleji s bylinkami dle vlastního výběru, přidáme máslo a maso podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl.

Brambory důkladně očistíme, ponecháme je ve slupce a spolu s větvičkou rozmarýnu a tymiánu zabalíme do alobalu, a dáme do trouby vyhřáté na 160°C upéct do měkka, což potrvá asi 45 minut. Mezitím si připravíme česnekový dip.

Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Upečené brambory nařízneme, naplníme dipem, a na závěr posypeme pažitkou.

Zdroj: Krkovička na bylinkách a schovaná brambůrka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-na-bylinkach-schovana-bramburka  [On-line 29.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.