Suroviny
- krkovice bez kosti 1 kg
- cibule 1 ks
- růžičky květáku
- růžičky brokolice
- vejce 1 ks
- uzené maso
- pepř
- sůl
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej nebo sádlo
- gulášové koření
Krkovici nakrájíme na silnější plátky, maso osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou, potřeme gulášovým kořením a opečeme jako steaky. Maso dáme na chvilku stranou a doděláme vypečenou šťávu z masa.
Květák s brokolici uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme usmaženou cibuli s uzeným, promícháme, zapečeme s rozšlehaným vejcem, dosolíme, opepříme. Podáváme jako přílohu.
Zdroj: Krkovička se zapečenou zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-se-zapecenou-zeleninou [On-line 08.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář