- pepř 1 špetka
- cibule 3 ks
- sůl 1 špetka
- slanina 200 g
- česnek 8 stroužků
- hořčice 2 lžíce
- olej 5 lžic
- vejce 6 ks
- strouhanka 1 dávka
- krkovice bez kosti 8 plátků
- smetana 12% 5 lžic
- bylinky – petrželka, tymián 1 hrst
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.Vejce smícháme se smetanou, bylinkami a hořčicí, maso obalíme ve strouhance a pak ve směsi z vajec a bylinek. Takto obalené je osmažíme na oleji dorůžova. Do pekáčku vyskládáme třetinu slaniny a cibule, pak čtyři krkovičky.
Pokračujeme vrstvou cibule a slaniny, následují čtyři zbylé krkovičky a navrch zbylá třetina cibule a slaniny. Pečeme přiklopené hodinu až hodinu a půl. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-zapecena-v-testicku [on-line 13.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář