reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovička zapečená v těstíčku se šťouchanými brambory

  • pepř 1 špetka
  • cibule 3 ks
  • sůl 1 špetka
  • slanina 200 g
  • česnek 8 stroužků
  • hořčice 2 lžíce
  • olej 5 lžic
  • vejce 6 ks
  • strouhanka 1 dávka
  • krkovice bez kosti 8 plátků
  • smetana 12% 5 lžic
  • bylinky – petrželka, tymián 1 hrst

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.Vejce smícháme se smetanou, bylinkami a hořčicí, maso obalíme ve strouhance a pak ve směsi z vajec a bylinek. Takto obalené je osmažíme na oleji dorůžova. Do pekáčku vyskládáme třetinu slaniny a cibule, pak čtyři krkovičky.

Pokračujeme vrstvou cibule a slaniny, následují čtyři zbylé  krkovičky a navrch zbylá třetina cibule a slaniny. Pečeme přiklopené hodinu až hodinu a půl. Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-zapecena-v-testicku [on-line 13.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.