reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křupavé kachní prsíčko na salátku s brambůrkem a švestkovou omáčkou

Suroviny

  • kachní prsa s kůží 2 ks
  • malé brambory 7-9 ks
  • řepkový olej 2 lžíce
  • máslo
  • kachní sádlo
  • salátek
  • švestková zavařenina 4 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • badyán 1 ks
  • portské víno 150 ml
  • voda 250 ml
  • chilli špetka
  • skořice špetka
  • citronová kůra

Švestková omáčka: V kastrůlku si rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a chvilku smažíme za stálého míchání. Ztlumíme teplotu, přilejeme vodu a portské víno, vmícháme švestkovou zavařeninu. Dochutíme chilli, pepřem, solí, citronovou kůrou a skořicí. Přivedeme k varu, poté opět ztlumíme a necháme probublávat cca pět minut.
Uvaříme si brambory ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupeme slupku, nakrájíme, přidáme trochu másla a osolíme.
Kachní prsa zprudka osmažíme na kachním sádle kůží dolů, přibližně šest minut. Otočíme kůží nahoru, přidáme lžíci másla, jeden badyán a necháme na pánvi minutu prohřát.
Vložíme kachnu na pekáč nebo plech kůží nahoru, zalijeme výpekem z pánve a dáme do předem péct na sedm minut do vyhřáté trouby na 180°C. Vytáhneme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme maso odpočinout 5-10 minut.

Zdroj: Křupavé kachní prsíčko na salátku s brambůrkem a švestkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krupave-kachni-prsicko-na-salatku-s-bramburkem-svestkovou-omackou  [On-line 26.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.