Suroviny:
- 2 kachní prsa – filety
- 0,5 l fritovacího oleje
- 5 chutí koření
- 3 lžíce rýžového škrobu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce vody
- soja klíčky
- 2 ks pad choi salátu
- 1 červená paprika
- 300 g čerstvých žampionů
- 2 mrkve
- 100 g kešu oříšků
- 2 cibule
- 6 lžic sojové omáčky
- rýžové víno
- olej
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sambal oilek
- kari a chilli
- 300 g voňavé jasmínové rýže
Prsa nařízneme a necháme 10-12 minut v páře.
Promícháme sojovou omáčku, vodu, škrob, prsa obalíme a 10 min marinujeme.
Červenou papriku, cibuli, mrkev, pad choi salát, žampiony, sojové výhonky a česnek zprudka opečeme na oleji.
Smícháme sojovou a rýžovou omáčku, vodu a zalijeme zeleninu v pánvi, přidáme rýžové víno, kešu a chilli.
Marinovaná prsa zprudka opečeme na oleji.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: KŘUPAVÉ KACHNÍ PRSO S THAJSKOU ZELENINOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář