reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krupicové noky s uzeným masem a zelím na pivu

8 porcí

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • snítka petrželky
  • 200 g uzeného masa z vepřových žebírek
  • 400 ml mléka
  • 300 g hrubé krupice
  • 6 vajec
  • muškátový květ
  • sůl

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme nasekanou petrželku a nakrájené uzené maso. Zamícháme a odstavíme.

Do studeného mléka vmícháme krupici, zavaříme, když se těsto začne „odpalovat“ od stěn hrnce, vmícháme masovou směs, ochutíme muškátovým květem, solí, necháme zchladnout a vmícháme vejce. Ze studeného těsta tvoříme pomocí dvou lžic, které namáčíme v teplé vodě, noky. Vkládáme je do mírně vroucí osolené vody, vaříme 3−5 minut. Scedíme a vložíme do pánve s rozehřátým sádlem.

Zelí

  • 1,2 kg bílého zelí
  • 1 velká cibule
  • 80 g sádla
  • 300 ml světlého 10°piva
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl

Zelí nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. Cibuli opečeme na sádle dozlatova, vmícháme zelí a opékáme asi 5 minut, podlijeme pivem, ochutíme kmínem, solí a dusíme doměkka.

Zdroj: Krupicové noky s uzeným masem a zelím na pivu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1537-krupicove-noky-s-uzenym-masem-a-zelim-na-pivu/  [On-line 01.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.