reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí prso prošpikované mrkví a špekem ve slaninové krustě se smetanovou omáčkou, bramborová kaše

Suroviny

  • krůtí prso 1 ks
  • mrkev 2-3 ks
  • domácí špek
  • anglická slanina
  • smetana ke šlehání
  • mléko trochu
  • sůl
  • pálivá paprika 1/2 lžičky
  • olej
  • brambory 1 ks
  • sůl
  • máslo 1/2
  • mléko 200 ml

Den předem si prošpikujeme krůtí prso mrkví a špekem, nachystáme si marinádu z oleje, soli, papriky a do marinády naložíme prošpikované maso, které si poté obalíme v anglické slanině a pevně zabalíme do alobalu. Takto nachystané maso necháme odpočinout přes noc. Asi tři hodiny před podáváním maso zprudka opečeme v pekáči, ve kterém je budeme i mírně podlité vodou péct maximálně dvě hodiny na 180 – 220°C (zůstane nám výpek a omáčka poté bude mít skvělou chuť). Po hodině a půl maso vytáhneme, pokud je hotové, nakrájíme je na plátky. Do pekáče s výpekem přilijeme smetanu ke šlehání a na mírném plamení přivedeme za stálého míchání k varu.
Brambory si oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si v kastrůlku ohřejeme téměř k varu máslo s mlékem. Měkké brambory scedíme, pomačkáme a vlijeme do nich připravené ohřáté mléko s máslem, rozmixujeme dohladka a můžeme podávat.

Zdroj: Krůtí prso prošpikované mrkví a špekem ve slaninové krustě se smetanovou omáčkou, bramborová kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-prso-prospikovane-mrkvi-spekem-ve-slaninove-kruste-se-smetanovou-omackou-bra  [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.