Suroviny
- kuřecí a hovězí maso z uvařené polévky
- česnek
- petržel
- rukola
- orientální koření
- sůl
- rýže
- nudle do polévky
- lilek 1 ks
- rajčata
- olivový olej
Uvařená kuřecí stehna a kostky hovězího masaosmažíme zvlášť na pánvi na olivovém oleji. Nudle osmažíme do hněda v hrnci, kde budeme vařit rýži. Tu propláchneme a smícháme s nudlemi, posolíme, dolejeme horkou vodou a necháme uvařit do měkka.
Česnek a petržel nakrájíme na malé kousky. Naporcujeme listy rukoly, na kterou položíme osmažené maso. Osmažíme i petržel a plátky česneku, ty poté nasypeme na maso.
Podáváme s rýží s nudlemi a s míchaným salátem z nakrájených rajčat, koriandru, máty, malé pálivé zelené papričky a cibule, zalité česnekovým olejem a pokapané citronem. Hostitel podával ještě smažený lilek.
Zdroj: Kuře a hovězí po egyptsku, rýže s nudlemi, egyptský salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-hovezi-po-egyptsku-ryze-s-nudlemi-egyptsky-salat [On-line 02.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář