Suroviny
- kuřecí prsa
- sechuánský pepř
- chilli pepř
- light sójová omáčka
- solamyl
- sůl
- bílek 1 ks
- chilli papričky
- arašídy
- jarní cibulka
- pórek
- nakládaný bambus
- červená paprika
- čínské víno
- kostka masoxu
Na rozpálený olej nasypeme chilli koření a takto odleželé maso zprudka orestujeme, poté vyjmeme. Na zbytku oleje (případně přilijeme) osmahneme postupně chilli papričky s cibulkou a pórek. Přidáme orestované maso, bambusové výhonky, červenou papriku a arašídy (ty se mohou ještě předem samostatně orestovat). Po chvilce zalijeme čínským vínem, hovězím vývarem (masox), sójovou omáčkou a za stálého míchání postupně přisypáváme solamyl, dokud není omáčka hustá.
Zdroj: Kuře kung-pao; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-kung-pao [On-line 13.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář