Suroviny
- kuřecí stehna bez kosti 4
- uzená nebo běžná mletá paprika 2 lžíce
- nasekaná chilli paprička 1 lžíce
- lisovaný česnek 1 lžíce
- sušený dobromysl 2 lžíce
- posekaná zelená petrželka půl hrsti
- sušený tymián 1 lžíce
- rozdrcený bobkový list 2
- kůra a šťáva ze dvou limetek
- olivový olej 1 hrnek
- červený vinný ocet 1 lžíce
- sůl a pepř dle chuti
- cukr 1 lžíce
Všechny ingredience rozmixujeme nebo utřeme v hmoždíři a směs vetřeme do masa.
Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a ogrilujeme nebo opečeme na pánvi za přidání marinády.
Podáváme s rozpečenou bagetou.
Zdroj: Kuře Pirri; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kure-pirri [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář