Suroviny:
- kuře
- 1 citron
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
na marinádu:
- jogurt
- 1 citron
- rozmarýn
- sůl
- pepř
na salát:
- polníček
- citronová šťáva
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
Kuře naporcujte, kostru schovejte na přípravu domácího vývaru a zbytek osolte.
Stehna prořízněte, aby se lépe propekla.
Teď si připravte marinádu: v misce smíchejte jogurt, šťávu z citronu, sůl, pepř a rozmarýn.
V marinádě obalte kuře a nechte asi hodinu odležet.
Na dno pekáčku kápněte olej, vložte kousky kuřete, posypte rozmarýnem a navrch přidejte plátky citronu. Zakápněte citronovou šťávou a dejte péct na 180 stupňů.
Po 45 minutách vyndejte. Vypečenou šťávu svařte v hrnci. Ve šťávě pak ještě nechte na chvíli prohřát jednotlivé porce kuřete.
Mezitím připravte salát: v misce smíchejte citronovou šťávu, slunečnicový olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádou polijte salát a promíchejte.
Na talíř nandejte porci kuřete, ozdobte pečeným plátkem citronu, snítkou rozmarýnu, zalijte šťávou a podávejte se salátem.
Zdroj: KUŘE S CITRONOVOU OMÁČKOU; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-zeny [On-line 07.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář