- velké tavené sýry 3 kusy
- kuřecí kostra 1 kus
- vegeta 1 dávka
- mrkve 4 kusy
- půlka pórku 0.5 kusu
- máslo 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
- mouka 1 dávka
- cibulka 1 kus
Kuřecí kostru uvaříme v 1, 5 l vody, společně s vegetou a solí. Ve druhé nádobě rozpustíme třetinu másla, do kterého přidáme tavené sýry, po spojení zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou mrkev, pórek. Když je zelenina uvařená, polévku zahustíme jíškou, je možné ji podávat se zeleninou, nebo polévku rozmixovat. Nakonec ozdobíme petrželkou.
Zdroj: Kuře ve Francii; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-ve-francii [On-line 17.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář