Suroviny
- kuřecí prsa 1 kg
- olej 40 ml
- pečivo 300 g
- vejce 4 ks
- sýr na strouhání 150 g
- bylinky (petržel, bazalka) 20 g
- mletý pepř
- sůl
Pórkové šťouchané brambory:
- brambory 2 kg
- máslo 100 g
- pórek 100 g
- mléko 250 ml
- sůl
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Maso naskládáme do pekáčku. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem a sekanými bylinkami. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Tuto směs klademe v hromádkách na maso, dobře umáčkneme a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C na asi čtvrt hodiny. Krustu necháme pěkně zezlátnout a podáváme s pórkovými brambory a zelným salátkem.
Oškrábané brambory uvaříme doměkka, slijeme vodu, rozšťoucháme a uchováme pod pokličkou.Na másle osmahneme pórek nakrájený na jemné nudličky, zalijeme mlékem a prohřejeme, vmícháme do brambor a osolíme.
Zdroj: Kuřecí plátky v bylinkové krustě s pórkovými šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-platky-v-bylinkove-kruste-s-porkovymi-stouchanymi-bramborami [On-line 18.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář