reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí plátky v bylinkové krustě s pórkovými šťouchanými bramborami

Suroviny

  • kuřecí prsa 1 kg
  • olej 40 ml
  • pečivo 300 g
  • vejce 4 ks
  • sýr na strouhání 150 g
  • bylinky (petržel, bazalka) 20 g
  • mletý pepř
  • sůl

Pórkové šťouchané brambory:

  • brambory 2 kg
  • máslo 100 g
  • pórek 100 g
  • mléko 250 ml
  • sůl

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Maso naskládáme do pekáčku. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem a sekanými bylinkami. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Tuto směs klademe v hromádkách na maso, dobře umáčkneme a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C na asi čtvrt hodiny. Krustu necháme pěkně zezlátnout a podáváme s pórkovými brambory a zelným salátkem.

Oškrábané brambory uvaříme doměkka, slijeme vodu, rozšťoucháme a uchováme pod pokličkou.Na másle osmahneme pórek nakrájený na jemné nudličky, zalijeme mlékem a prohřejeme, vmícháme do brambor a osolíme.

Zdroj: Kuřecí plátky v bylinkové krustě s pórkovými šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-platky-v-bylinkove-kruste-s-porkovymi-stouchanymi-bramborami  [On-line 18.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.