Ingredience
- kuřecí prsa s kostí 4 kusy
- italská rýže arborio 0.5 kg
- sůl a pepř 1 špetka
- olivový olej 8 lžic
- větší ořech másla 1 kus
- větší cibule 1 kus
- parmazán 1 dávka
- kuřecí vývar 1 l
- bílé víno 100 ml
Postup:
1. Nejprve si připravíme rizoto. Do hrnce dáme olivový olej a oříšek másla. Najemno nakrájenou cibulku krátce orestujeme, přidáme 0,5 kg rýže, krátce orestujeme a stále mícháme. Přidáme bílé víno a necháme vypařit. Stále mícháme. Poté přidáme kuřecí vývar, půl litru necháme odvařovat a za stálého míchání přidáváme vývar, dokud není rýže hotová. Vše na mírném ohni. Pozor – nesmí být tvrdá ani rozvařená! Odstavíme, přidáme nastrouhaný parmezán, oříšek másla a vše důkladně zamícháme. Nenecháváme dlouho stát, podáváme teplé.
2. Kuřecí prsní řízky z obou stran osolíme, opepříme, orestujeme na rozpálené pánvičce pokapané olivovým olejem kůží dolů z obou stran 3-4 minuty. Poté dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 12 -15 minut. Rozpůlíme a servírujeme na rizotu. Pokrm zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: Kuřecí prsíčko s hráškovým rizotem; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsicko-s-hraskovym-rizotem [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář