Ingredience:
- 1 kg kuřecích prsou,
- 200 g anglické slaniny,
- 1 zelená paprika,
- 1 červená paprika,
- 1 žlutá paprika,
- 3 cibule,
- 50 g másla,
- 2 kg nových brambor,
- 50 g másla,
- zelená petrželka,
- 300 g majonézy,
- 1-2 sterilované okurky,
- 50 ml bílého vína,
- worcester,
- čerstvá zelenina na oblohu: paprika, rajčata, salátová okurka
- sůl a pepř
1. Kuřecí prsa, asi dvě cibule a všechny očištěné papriky nakrájíme na kostky a okořeníme. Na špejle nebo jehly střídavě napichujeme maso obalené ve slanině, barevné papriky a cibuli. Špízy přendáme na plech vyložený pečicím papírem, podlijeme vodou, nahoře poklademe kousky másla. Pečeme asi 20 minut při 180°C, v polovině pečení otočíme.
2. Brambory oloupeme a necháme vařit v osolené vodě. Po změknutí scedíme, přidáme máslo a pokrájenou zelenou petrželku.
3. Majonézu na domácí tatarku dáme do misky, přidáme poslední nastrouhanou cibuli (množství dle chuti), kyselou okurku, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, zakápneme bílým vínem a vše důkladně promícháme.
4. Špízy servírujeme s brambory, tatarkou a oblohou z čerstvé zeleniny, kterou jsme si úhledně pokrájeli na talíř. Kdo chce, může oblohu pokapat olivovým olejem a octem.
Zdroj: Kuřecí špíz, brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spiz-brambory [On-line 17.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář