reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí špíz, brambory

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích prsou,
  • 200 g anglické slaniny,
  • 1 zelená paprika,
  • 1 červená paprika,
  • 1 žlutá paprika,
  • 3 cibule,
  • 50 g másla,
  • 2 kg nových brambor,
  • 50 g másla,
  • zelená petrželka,
  • 300 g majonézy,
  • 1-2 sterilované okurky,
  • 50 ml bílého vína,
  • worcester,
  • čerstvá zelenina na oblohu: paprika, rajčata, salátová okurka
  • sůl a pepř

1. Kuřecí prsa, asi dvě cibule a všechny očištěné papriky nakrájíme na kostky a okořeníme. Na špejle nebo jehly střídavě napichujeme maso obalené ve slanině, barevné papriky a cibuli. Špízy přendáme na plech vyložený pečicím papírem, podlijeme vodou, nahoře poklademe kousky másla. Pečeme asi 20 minut při 180°C, v polovině pečení otočíme.

2. Brambory oloupeme a necháme vařit v osolené vodě. Po změknutí scedíme, přidáme máslo a pokrájenou zelenou petrželku.

3. Majonézu na domácí tatarku dáme do misky, přidáme poslední nastrouhanou cibuli (množství dle chuti), kyselou okurku, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, zakápneme bílým vínem a vše důkladně promícháme.

4. Špízy servírujeme s brambory, tatarkou a oblohou z čerstvé zeleniny, kterou jsme si úhledně pokrájeli na talíř. Kdo chce, může oblohu pokapat olivovým olejem a octem.

Zdroj: Kuřecí špíz, brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spiz-brambory [On-line 17.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.