Ingredience
- kuřecí stehenní řízky 5 kusů
- anglická slanina 200 g
- červená cibule 1 kus
- granulovaný česnek 1 dávka
- italské koření na bruschettu 1 dávka
- oblíbené grilovací koření 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- pivo 1 láhev
brambůrky na smetaně:
- větší brambory 5 kusů
- koření na grilovanou zeleninu 1 dávka
- šlehačka 1 kus
- parmezán 100 g
brambůrky na rozmarýnu:
- malé brambory 10 kusů
- čerstvý rozmarýn (5 dlouhých stonků) 1 dávka
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Kuřecí stehenní řízky (jsou šťavnatější) si nakrájíme na větší kousky, které na chvíli naložíme do marinády z oblíbeného koření a oleje. Napichujeme na jehly a prokládáme slaninou a kusy červené cibule a grilujeme. Během pečení potíráme olejovou marinádou s kořením a pivem, stále obracíme, aby se maso nepřichytilo. Můžeme podávat s brambory upečenými na rozmarýnu a s brambory na smetaně se sýrem.
2. Na smetanové brambory si syrové oškrábané brambory nakrájíme na plátky, zvlhčíme olejem, okořeníme, každou porci dáme do zapékací misky a zalijeme šlehačkou. Pečeme v rozpálené troubě a ke konci posypeme parmazánem.
3. Na rozmarýnové brambory si předvaříme v osolené vodě menší omyté brambory ve slupce. Scedíme a napichujeme je na rozmarýnové stonky jako na špízy – každý host dostane jeden špíz. Potřeme olejem a grilujeme.
Zdroj: Kuřecí špízy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spizy-0 [On-line 30.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář