na kuřecí rolku:
- 2 kuřecí prsíčka
100 g listového špenátu
50 g másla
bílý pepř
sůl
na vepřovou rolku:
- 2 plátky vepřové kotlety
50 g másla
4 plátky uzeného boku
2 stroužky česneku
pepř
sůl
na hovězí rolku:
- 2 plátky hovězí roštěné
2 vejce
50 g másla
½ cibule
1 lžička škrobu
pažitka
pepř
sůl
na červenou řepu s karotkou:
- 250 g červené řepy
250 g karotky
50 g másla
cukr
anýz
bílý pepř
sůl
(ocet)
na šalotkové brambory:
- 1 kg brambor
250 g šalotky
250 g másla
250 ml drůbežího vývaru
sůl
pepř
Nejdříve si připravíme rolky.
Začneme tou kuřecí: prsíčka rozkrojíme na co největší plátek a rozklepeme. Na stůl rozvineme alobal lesklou stranou nahoru, potřeme jej rozpuštěným máslem a položíme na něj rozklepaný plát masa. Ten opepříme, osolíme, poklademe listovým špenátem, stočíme rolku, kterou zabalíme do alobalu, a můžeme se pustit do druhé:
Vepřovou kotletu přes fólii rozklepeme a opět položíme na alobal potřený máslem. Maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem, poklademe plátky uzeného boku a můžeme stočit další rolku.
Poslední třetí druh připravíme z rozklepané hovězí roštěné. I tu osolíme, opepříme a navrstvíme na ni míchaná vajíčka na cibulce, do kterých jsme po zchladnutí přimíchali nasekanou pažitku a trochu škrobu. Rolády pečeme asi na 175 stupňů necelou půlhodinu. mezitím si můžeme připravit přílohu v podobě červené řepy s karotkou:
Syrovou červenou řepu nastrouháme a krátce orestujeme na másle. Přidáme nastrouhanou čerstvou karotku, trochu anýzu, který rozemneme v dlaních, špetku cukru a vše podusíme pod pokličkou do měkka. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem, popřípadě i kapkou octa, a podáváme se šťouchanými šalotkovými bramborami, které si připravíme takto:
Na másle orestujeme do růžova na jemno nakrájenou šalotku, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu, přidáme ve slupce uvařené a oloupané brambory a přiklopíme pokličkou. Necháme prohřát a po té rozšťoucháme, dochutíme solí a pepřem.
Rolky krájíme na plátky a servírujeme podle vlastní fantazie s přílohami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/228-kureci-veprova-a-hovezi-rolka-s-cervenou-repou-s-karotkou-a-salotkove-brambory/
Poslední tip, trik či komentář