reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí, vepřová a hovězí rolka s červenou řepou s karotkou a šalotkové brambory

na kuřecí rolku:

  • 2 kuřecí prsíčka
    100 g listového špenátu
    50 g másla
    bílý pepř
    sůl

na vepřovou rolku:

  • 2 plátky vepřové kotlety
    50 g másla
    4 plátky uzeného boku
    2 stroužky česneku
    pepř
    sůl

na hovězí rolku:

  • 2 plátky hovězí roštěné
    2 vejce
    50 g másla
    ½ cibule
    1 lžička škrobu
    pažitka
    pepř
    sůl

na červenou řepu s karotkou:

  • 250 g červené řepy
    250 g karotky
    50 g másla
    cukr
    anýz
    bílý pepř
    sůl
    (ocet)

na šalotkové brambory:

  • 1 kg brambor
    250 g šalotky
    250 g másla
    250 ml drůbežího vývaru
    sůl
    pepř

Nejdříve si připravíme rolky.
Začneme tou kuřecí: prsíčka rozkrojíme na co největší plátek a rozklepeme. Na stůl rozvineme alobal lesklou stranou nahoru, potřeme jej rozpuštěným máslem a položíme na něj rozklepaný plát masa. Ten opepříme, osolíme, poklademe listovým špenátem, stočíme rolku, kterou zabalíme do alobalu, a můžeme se pustit do druhé:
Vepřovou kotletu přes fólii rozklepeme a opět položíme na alobal potřený máslem. Maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem, poklademe plátky uzeného boku a můžeme stočit další rolku.
Poslední třetí druh připravíme z rozklepané hovězí roštěné. I tu osolíme, opepříme a navrstvíme na ni míchaná vajíčka na cibulce, do kterých jsme po zchladnutí přimíchali nasekanou pažitku a trochu škrobu. Rolády pečeme asi na 175 stupňů necelou půlhodinu. mezitím si můžeme připravit přílohu v podobě červené řepy s karotkou:
Syrovou červenou řepu nastrouháme a krátce orestujeme na másle. Přidáme nastrouhanou čerstvou karotku, trochu anýzu, který rozemneme v dlaních, špetku cukru a vše podusíme pod pokličkou do měkka. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem, popřípadě i kapkou octa, a podáváme se šťouchanými šalotkovými bramborami, které si připravíme takto:
Na másle orestujeme do růžova na jemno nakrájenou šalotku, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu, přidáme ve slupce uvařené a oloupané brambory a přiklopíme pokličkou. Necháme prohřát a po té rozšťoucháme, dochutíme solí a pepřem.
Rolky krájíme na plátky a servírujeme podle vlastní fantazie s přílohami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/228-kureci-veprova-a-hovezi-rolka-s-cervenou-repou-s-karotkou-a-salotkove-brambory/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.