Ingredience
- kuřecí stehna 2 kusy
- větší mrkev 1 kus
- menší celer 1 kus
- petržel 1 kus
- cibule 1 kus
- polévkové koření 1 dávka
- celý pepř 5 kusů
- nové koření 5 kusů
játrové knedlíčky:
- kuřecí játra 500 g
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí stehna dáme do většího hrnce společně s kořenovou zeleninou a vaříme v osolené vodě. Jakmile je zelenina měkká, tak ji vyndáme a nakrájíme na menší kostičky. Maso obereme, vše vložíme zpět a necháme ještě chvíli povařit.
2. Zatímco se polévka vaří, nachystáme si játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme pomocí tyčového mixéru, přidáme vejce, koření a nakonec na zahuštění hladkou mouku se strouhankou. Z hotové směsi děláme menší kuličky, které nakonec ještě obalíme ve strouhance a můžeme vkládat do vroucí polévky.
3. Do polévky přisypeme nudle a necháme je povařit, nakonec polévku ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Zdroj: Kuřecí vývar, játrové knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-jatrove-knedlicky [On-line 26.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář